10 étel, amely csökkenti a tesztoszteront

Számos oka van annak, hogy a tesztoszteronszint évente csökken, de ennél fontosabb az étrend. A nyugati világban, amelyet a kormányzati intézmények szorgalmasan támogatnak, elsősorban olyan ételektől függünk, amelyek alapvetően különböznek attól, amit a fejlődésünk nagy részében fogyasztottunk.

Testünk (még) nem alkalmazkodott az ilyen típusú étrendhez, következésképpen érezzük a következményeket: a túlsúly aránya mindenhol növekszik, a civilizáció betegségei nőnek és a tesztoszteron szint csökken.

Megfelelő táplálkozás nélkül a tesztoszteron termelés nem működhet. Mert az étellel ellátja testét az építőelemekkel és az alapanyagokkal. Táplálhatja magát, hogy teste úgy működjön, mint egy jól olajozott gép, vagy megrándul és nyikorog, mert rossz üzemanyagot tölt be a tartályba.

Ebben a cikkben 10 olyan ételt fogunk megvizsgálni, amelyek szabotálják a tesztoszteron termelést.

1. Növényi olajok

Ebben a cikkben megvitatjuk, miért olyan fontosak a zsírok a tesztoszteron termelés szempontjából. De nem mindegy, hogy milyen zsír. Míg a telített és egyszeresen telítetlen zsírsavak növelik a tesztoszteront, károsítják a többszörösen telítetleneket.

A szimpatikus margarin-reklám évek óta arra tanított minket, hogy a többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag növényi zsírok egészségesek. De az ellenkezője a helyzet.

Ezekkel a növényi zsírokkal az a probléma, hogy az omega-3 és az omega-6 aránya gyakran nagyon kedvezőtlen. Úgy gondolják, hogy az 1: 1 arányt egészségesnek és természetesnek tekintik. Most elértük a 16: 1-et az omega-6 zsírsavak javára.

Ezzel az a probléma, hogy az omega-6 zsírsavak elősegítik a gyulladást.

Ezek a krónikus gyulladások csökkentik a tesztoszteront, és számos más civilizációs betegségnek kedveznek.

Ezért kerülje a napraforgóolajat, a bogáncsolajat, a szójaolajat, a repceolajat és a margarint. Használjon helyette kókuszolajat, olívaolajat, argánolajat, vajat vagy ghí-t.

2. Transzzsírok

A transzzsírok még rosszabbak, mint a többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek szintén növényi olajok, amelyeket még iparilag jobban feldolgoznak, hogy stabilabbá váljanak.

Ma már széles körben ismert, hogy mennyire egészségtelenek az ilyen típusú zsírok. A transzzsírok alacsonyabb tesztoszteronszintet, alacsonyabb spermiumszámot és 2% -kal több transzzsírt tartalmaznak étrendjükben, 23% -kal növelik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Mivel olcsóak és könnyen feldolgozhatók, a legtöbb gyorsétteremben használják őket. Különösen, ha megsütjük.

3. Szója

A szója jelenleg egy heves vita középpontjában áll.

Egyesek szerint értékes fehérjeforrás, és nincsenek olyan vizsgálatok, amelyek igazolják, hogy csökkenti a tesztoszteront. Mások szerint a szója az ember melléhez, az ösztrogénfelesleghez és a Nintendo Wii használatához vezet. Az igazság valószínűleg valahol a kettő között van.

Mert egyértelmű bizonyíték van arra, hogy a szója negatív hatással van a férfi testre.

  • 2004-ben egy Trent D. Lund által vezetett kutatócsoport felfedezte, hogy a szójababban található Equol nevű izoflavon szinte teljesen gátolhatja a dihidrotesztoszteron (DHT) aktivitását.
  • Egy 2011-es tanulmány egy 19 éves férfit vizsgált meg, aki szójaalapú étrendet kezdett. A vizsgálat során elvesztette érdeklődését a szex iránt, és merevedési zavaroktól szenvedett. A tesztoszteron és a DHT kérdéses volt. A diéta befejezése után 1 évvel merevedési és hormonális állapota teljesen helyreállt.
  • Egy 2013-as tanulmány szerint a szójafehérje edzés után csökkenti a tesztoszteronszintet.
  • 2008-ban 99 terméketlen férfit vizsgáltak meg, és azoké volt a legalacsonyabb a spermiumok száma, akik a legtöbb szóját fogyasztották.
  • Két tanulmány azt mutatja, hogy a hím patkányoknak, akiknek már az anya gyomrában szója volt kitéve, gondot okozott nemi szerveik fejlesztése.
  • A kutatók 2005-ben fedezték fel, hogy a szójafehérje csökkenti a tesztoszteront és a DHT-t fiatal férfiaknál.

4. Lenmag

A lenmagot nagyon egészségesnek tekintik, az omega-3 magas szintje miatt. A férfiak számára azonban nem ezek a zsírsavak a legjobb forrása.

Mivel a lenmag olyan növényi anyagokat is tartalmaz, amelyek ösztrogén-szerű hatással bírnak a szervezetben.

Egy tanulmányban egy nő, aki túlzott tesztoszteronban szenved, a lenmag 70% -ával, napi 70% -kal csökkentheti szintjét. Természetesen ez nem fordítható 1: 1 arányban egészséges férfiakra, de mégis azt mutatja, hogy a lenmagnak erős antiandrogén hatása van.

5. Édesgyökér

A témát még nem vizsgálták túl intenzíven, de egyértelmű jelek utalnak arra, hogy az édesgyökér nem a legjobb édesség a férfiak számára.

Egy tanulmány megállapította, hogy még napi 7 gramm is 4 napig a tesztoszteronszint jelentős csökkenéséhez vezet. Az édesgyökér-fogyasztás korlátozása után az értékek teljesen helyreálltak. Úgy gondolják, hogy a glicirrizin hatóanyag felelős.

6. Menta

A borsmenta sajnos nem jó alternatíva az uzsonnához. A mentol csökkenti a tesztoszteront és csökkenti a szexuális vágyat.

Patkányokkal végzett vizsgálat során a kutatók azt találták, hogy a tesztoszteron szintje 51% -kal csökkent, amikor az állatok 20 ml / l arányban kaptak menta teát.

Az egyetlen emberi vizsgálatot a témában olyan nőkkel végezték, akiknek többlet tesztoszteronja volt. Egy csésze borsmenta tea, naponta kétszer, 5 napig, 30% -kal csökkentette a szabad tesztoszteront.

7. Alkohol és mindenekelőtt sör

Nem csoda, hogy az alkohol csökkenti a tesztoszteront, de egy pohár itt-ott nem lesz nagy különbség. Egy vizsgálat során a férfiak és nők csoportjának napi 2-3 italt kell fogyasztania. 3 hétig.

A férfiak tesztoszteronszintje 6,8% -kal csökkent, a nők nem változtak. Egy másik vizsgálatban, amelyben az alkohol mennyiségét növelték, az értékek jelentősen, 23% -kal csökkentek.

Mint mindenhol érvényes: Az adag teszi a mérget.

Azoknál a patkányoknál, akik napi kalóriájuk 5% -át etették alkohollal, a nemi szervek 50% -kal csökkentek.

A legfontosabb az, hogy mit iszol. Mivel a sörkomló tesztoszteront csökkentő fitoösztrogéneket is tartalmaz. A bor a legjobb alternatíva.

8. Tejtermékek

Az étellel elfogyasztott ösztrogének 60-70% -a tejtermékekből származik.

A tömeggazdaságok tejelő tehenei évente 300 napig vemhesek, tele vannak hormonokkal és nem megfelelő táplálékkal.

Egy japán vizsgálat során, amelyben a férfiak napi 600 ml tejet ittak, az ösztrogénszint jelentősen emelkedett, és a tesztoszteron eliminálódott.

Tehát ne használja a tejterméket, amennyire csak lehetséges.

Ha nem tehet semmit, akkor vegyen legalább zsírszegény tejet, mert a hormonok zsírban oldódnak, és főleg tejzsírban vannak.

9. Feldolgozott hús

Az erkölcsi nehézségeken kívül a gyár haszonállatait teljesen természetellenes táplálékkal etetik, hormonokkal és antibiotikumokkal injekciózzák őket.

Ezen állatok zsírszövetében szennyeződések halmozódnak fel, és bizonyíték van arra, hogy ezeknek a húskészítményeknek a fogyasztása növeli az ösztrogént a szervezetben.

Ezzel szemben a fűből kibelezett állatok húsa meglehetősen képes növelni a tesztoszteront.

10. Gabonatermékek

A gabonafélék többsége tartalmaz egy olyan fehérjét, amely némi hírnévre tett szert: glutént.

Ismét megoszlanak a szellemek, mennyire káros most. Egy dolog fontos számunkra: a glutén növeli a prolaktint.

A prolaktin egy tesztoszteron antagonista, és ennek a hormonnak a növekedése elnyomja a testót és a dopamint. Ezenkívül a magasan feldolgozott gabonatermékek számos betegséghez kapcsolódtak, mivel erősebb inzulinreakciót produkálnak, mint a tiszta cukor.

Az egészséges T-termelésnek nincsenek jó előfeltételei.